header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Comunicate 2010 arrow Scrisoare catre primul ministru si presedinte
Scrisoare catre primul ministru si presedinte PDF Listare E-mail
Scris de Administrator   
Thursday, 18 March 2010

       Asistam de mai bine de cinci ani la o adevarata mascarada  legata de restituirea si  despagubirea  proprietarilor jefuiti de regimul comunist.

    Nu am avut asteptari de la regimul Iliescu pe care de altfel nu l-am sustinut niciodata.

    In prezent au fost solutionate cu adevarat mai putin de 40% din cele 820.000 de notificari facute de proprietari in baza Legii 247/2005. Multi dintre proprietari au murit in acesti ani fara a-si fi primit dreptul cuvenit.

       Asistam de mai bine de cinci ani la o adevarata mascarada  legata de restituirea si  despagubirea  proprietarilor jefuiti de regimul comunist.

    Nu am avut asteptari de la regimul Iliescu pe care de altfel nu l-am sustinut niciodata.

    In prezent au fost solutionate cu adevarat mai putin de 40% din cele 820.000 de notificari facute de proprietari in baza Legii 247/2005. Multi dintre proprietari au murit in acesti ani fara a-si fi primit dreptul cuvenit. !!

      Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor  raporteaza ” realizari ” record in materie, mai ceva decat pe vremea impuscatului. Este  evident  vorba de o dezinformare grosolana a celor platiti sa faca dreptate.     

      In cei patru ani scursi de la infiintarea FONDULUI  PROPRIETATEA au fost cheltuiti din bani publici (dividendele de la societatile de stat) milioane de euro in scopul rasplatirii clientelei politice cu salarii “nesimtite”intre 5.000 si 20.000 euro/luna .

     In tot acest timp, in care s-a spus ca Fondul va functiona in curand ,”va fi listat la Bursa”, pentru a incepe despagubirea proprietarilor, conducatorii  Fondului  nu au facut  altceva decat sa  tergiverseze acest lucru, sa-si  incaseze sumele amintite mai sus si sa-i determine pe proprietarii deznadajduiti sa-si vanda actiunile pe care le poseda  cu mult sub valoarea lor nominala.

      Domnule Prim –Ministru este cel putin regretabil ca la mai mult de un an de la preluarea mandatului nu ati intreprins nimic pentru a curma aceasta stare de lucruri, si mai mult, prin noile numiri, care nu au nicio legatura cu micii proprietari ce ar urma sa fie despagubiti, confirmati ca nu aveti vointa politica de a opri aceasta mare cacealma  care este FONDUL PROPRIETATEA.

      Mai mult decat atat, cea de-a doua institutie creata pentru a accelera restituirea proprietatilor, Autoritatea Nationala Pentru Restituirea Proprietatilor,este data din nou, dupa trista experienta liberala cu domnisoara Ingrid Zaarour, unei alte domnisoare Crinuta Nicoleta Dumitrean, persoana fara experienta sau notorietate in domeniu.                                                                               Consideram domnule Prim Ministru ca daca vreti cu adevarat sa faceti dreptate dupa mai bine de 20 de ani proprietarilor deposedati abuziv de statul comunist, trebuie sa va implicati personal asa cum ati inteles s-o faceti in cazul sistemului de pensii, salarizare ,etc.

      Ne adresam dumneavoastra si in baza protocolului semnat  intre noi, Partidul Democrat si Partidul National Liberal in luna noiembrie 2004 cand ati promis in calitate de membrii ai Aliantei D.A. o adevarata reforma a proprietatii.

        Apelam la aceasta forma de comunicare deoarece contactul cu dumneavoastra ne-a fost in permanenta  refuzat, desi  in protocolul asumat de ambele parti se prevede contrariul
Avem 20 vizitatori online